Pri domovej prehliadke polícia zaistila veci s extremistickými prvkami a notebook.Nález mŕtveho muža na brehu rieky Topľa.Neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.

09.06.2011 Celý región

Pri domovej prehliadke polícia zaistila veci s extremistickými prvkami a notebook:
Na základe príkazu sudcu Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi dnes ráno o 6:00 hod. v obci Klčov, okres Levoča bola políciou vykonaná v rodinnom dome 31 ročného muža, trvale bytom Brezno domová prehliadka. Domovú prehliadku u podozrivého vykonali špeciálne jednotky KR PZ Prešov, policajti OR PZ Poprad a vojenská polícia. Do akcie bolo celkovo zapojených približne 30 policajtov. U 31 ročného muža polícia zaistila 13 podozrivých vecí s extremistickými prvkami a notebook. Zaistené veci budú podrobené skúmaniu. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu rozširovania extremistických materiálov. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody od štyroch do ôsmich rokov.


Nález mŕtveho muža na brehu rieky Topľa:
Dňa 8.6 2011 v čase o 18.25 hod. počas pátracej akcie policajtmi z Bardejova, bola na brehu rieky Topľa, za areálom jednej zo spoločností v Bardejove nájdená mŕtvola muža neznámej totožnosti. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár, ktorý konštatoval smrť. Z dôvodu značného štádia rozkladu tela nebohého, nevedel obhliadajúci lekár určiť presnú príčinu smrti, preto nariadil vykonať pitvu. Pitva predbežne vylúčila cudzie zavinenie. Polícia odobrala vzorky DNA, ktoré budú zaslané na expertízu, k zisteniu totožnosti nebohého muža. Bardejovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.


Neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla:
Poverený príslušník dňa 7.6.2011 vzniesol obvinenie pre prečin neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla 42 ročnému mužovi bytom Svit. Obvinený dňa 18.5.2011 okolo 21.00 hod. v areáli jednej z firiem vo Svite na Ulici Štúrovej, naložil 4 ks liatinových odliatkov do motorového vozidla značky Fiat STILLO. Uvedené vozidlo bolo majiteľom a jeho zamestnávateľom zverené pre účely plnenia pracovných úloh. Obvinený odliatky neoprávnene vyviezol z areálu firmy, pričom neoprávnene vykonal jazdu s uvedeným vozidlom v hodnote 2.450,- Eur do mesta Svit na Ulicu Štefánikovú ku garáži. Krádež odliatkov je riešená na OO PZ vo Svite ako priestupok proti majetku. Obvinený je stíhaný na slobode.
 

Vyberte región